perspectieven op het koloniale verleden

Dompel even onder in de koloniale geschiedenis van België. Lees de instructies hieronder of speel meteen het spel.

 

Wat te doen?

Bekijk de Tijdlijn

Bekijk de tijdlijn, ze geeft je de nodige houvast om de koloniale geschiedenis van ons land beter te begrijpen en kan je helpen bij de opdrachten in het spel.

01
02

Speel het spel

Lees de opdrachten, maak je keuze en volg de pijlen om verder te gaan. Dit is ook je kans om creatief te zijn en je mening te formuleren.

Check je mail

Op het einde van het spel vind je jouw moodboard, eens je tevreden bent met de inhoud kan je het versturen naar je leerkracht.

03
1. de TIJDLIJN

Bekijk deze tijdlijn, ze geeft je de nodige houvast om de koloniale geschiedenis van ons land beter te begrijpen en kan je helpen bij de opdrachten in het spel.

2. HET SPEL

Speel het spel op een computer of op een tablet (niet op smartphone).

Laat je onderdompelen in het leven van 1 van de 7 personages die de koloniale periode beleefd hebben. Ga op zoek naar informatie in originele documenten en denk op een creatieve en kritische manier na over het koloniale verleden van België. 

Veel spelplezier!

 
 
3. CHECK!

Heb je zeker je moodboard verstuurd naar je leerkracht? Als je alles correct deed, heb je ook een mail in je eigen mailbox ontvangen. Niet het geval? Ga snel terug naar het spel en probeer opnieuw!

 
 

FEEDBACK of vragen?

Vond je deze webtool leuk? Of waren er zaken niet helemaal duidelijk? Laat het ons zeker weten door even het feedbackformulier in te vullen. Dan kunnen we deze tool in de toekomst misschien nog beter maken…

© 2024 BELvue Museum - Webtool by BrainBugs