GameBeest serious games - engage through games

Engage through games

Hoe groot het vermogen tot aanpassing van het minuscule beerdiertje is, zo multifunctioneel, motiverend en effectief kunnen games en het gebruik van gamification zijn in uiteenlopende contexten.

Serious games durven sensibiliseren, activeren en empoweren en zo bijdragen tot de dienstverlening en het welzijn van een specifieke doelgroep.

GameBeest biedt bestaande serious games en gamification tools aan in zijn eigen ‘Arena’, ontwikkelt games op maat en begeleidt game-coding workshops voor alle leeftijden

Drempel- of speelvrees? GameBeest is uw gids. De wereld van de games is groter dan de muziek- en filmwereld samen. Voor wie inzet op games zit de wind dus goed!

 

GAMIFICATION

Gamification als stimulans voor een grotere intrinsieke motivatie en een effectieve leerervaring.

Wat is digitale gamification?

Gamification is het gebruiken van spelelementen in een niet-game context, dit meestal met een gedragsverandering of een grote betrokkenheid van een doelgroep en een grotere stroom van data voor ogen. Het is een fenomeen dat vandaag alomtegenwoordig is, bvb. in sociale media via het geven van likes of comments, de beloningen via klantenkaarten of in de vorm van badges in een stappenteller.

Wil je gamification integreren in een digitale tool? Digitale gamification is GameBeest zijn dada op voorwaarde dat het sociale, educatieve of culturele karakter van het project of product voorop wordt gesteld, en de integriteit, de comfortzone en de privacy van de doelgroep nergens in het gedrang komen.

 
Gamification voor je organisatie, school of bedrijf

Als leerkracht of jeugdwerker weet je dat je met een leuke variatie op werkvormen en methoden je groep leerlingen of jongeren wakker en aandachtig houdt. Ontbreekt het je aan speelse digitale methoden of wil je experimenteren met een digitale versie van een bestaande analoge methode die al goed werkt?

Misschien kunnen de templates van GameBeest je snel op weg helpen of komen we samen tot nieuwe ideeën die de moeite waard zijn om uit te werken!

 

Bestaat er een alternatief voor het schoorvoetend vragen aan je doelgroep om de zoveelste online enquêteformulier in te vullen?

GameBeest kan je bevraging bliksemsnel omtoveren in een digitale tool met een serie compacte games die zeer effectief en intuïtief werken. De toegevoegde spelmechanieken bieden immers de meerwaarde om naar de dieper gelegen gevoelsmatige mentale leefwereld van de bevraagde af te zakken zonder de persoonlijke comfortzone te verlaten.

Geef GameBeest een seintje als je graag wil proeven van een demo.

 

In de plaats van een PowerPoint presentatie te geven, waarom niet via een eenvoudig spelletje je uitleg doen? GameBeest nam zelf al verschillende keren de proef op de som en zag zo alle koppetjes in de zaal met glunderende oogjes opkijken.
Als je informatie koppelt aan een interactieve leuke ervaring, blijft alles trouwens ook beter plakken!

Je presentatie verpakken als een game voor een live presentatie of voor op uw site? GameBeest smijt er zich op.

 

Laten bezoekers van je tentoonstelling of organisatie de traditionele (audio)gids of het gastenboek eerder links liggen en vind je dat een gemiste kans? Verhoog de betrokkenheid van alle bezoekers door er een interactieve ervaring van te maken en er spelementen aan toe te voegen! Wie inspeelt op nieuwsgierigheid en speelse experimenten, ziet de feedback sneller komen!

 

GameBeest zet digitale spelmechanismenin voor bevragingen, brainstorms, presentaties, moodboards, designprocessen...