GameBeest serious games - engage through games

Engage through games

Hoe groot het vermogen tot aanpassing van het minuscule beerdiertje is, zo multifunctioneel, motiverend en effectief kunnen games en het gebruik van gamification zijn in uiteenlopende contexten.

Serious games durven sensibiliseren, activeren en empoweren en zo bijdragen tot de dienstverlening en het welzijn van een specifieke doelgroep.

GameBeest biedt bestaande serious games en gamification tools aan in zijn eigen ‘Arena’, ontwikkelt games op maat en begeleidt game-coding workshops voor alle leeftijden

Drempel- of speelvrees? GameBeest is uw gids. De wereld van de games is groter dan de muziek- en filmwereld samen. Voor wie inzet op games zit de wind dus goed!

 

Serious games

Serious games combineren maatschappelijke thema’s en leerdoelen met interactieve verhalen en audiovisuele media.

GameBeest serious games
Wat is een serious game?

Serious games zijn geen genre maar een diverse verzameling van games die een meerwaarde toevoegen aan het loutere spelplezier. Zo zijn het meestal games die een sociaal-maatschappelijke thematiek behandelen of een educatieve leerdoel bevatten. Ze bestaan in zowel analoge als digitale vormen.

 
Welke soorten serious games zijn er?

Afhankelijk van de context en en de communicatiestrategie kan voor verschillende soorten serious games gekozen worden:

Een game die de speler sensibiliseert en een grotere bewustwording omtrent een thema nastreeft

 

Een game die de speler informeert over een specifiek thema of dienstverlening

 

Een game die bepaalde leerstof via een spelervaring aan de leerling, student of cursist bijbrengt. 

 

Een game als middel om campagne te voeren, bijvoorbeeld voor een campagne van een goed doel of een ngo

 

Een game waarin een bepaalde activiteit zoals een beroep of het management van een concrete situatie wordt nagebootst. Spelers kunnen via simulatie games aspecten van een beroep aanleren of ervaren wat het betekent om bijvoorbeeld een team, een sportclub of een stad te organiseren en leiden. 

 
Serious games voor je organisatie, school of bedrijf

Een serious game op maat van je eigen doelgroep of publiek heb je sneller dan je zou denken. GameBeest biedt zelf een aantal templates aan die via co-design met de doelgroep en partners eenvoudig aanpasbaar zijn. Maar de ontwikkeling van een volwaardige serious game op vraag hoeft ook geen jaren in beslag te nemen of onnoemelijke productiekosten te eisen.

 
Wat heeft GameBeest concreet te bieden?

Anders dan de meeste game-ontwikkelaars focust GameBeest zich op compacte projecten. Het betreft meestal online games die zowel op smartphone, tablet als computer te spelen zijn. GameBeest heeft ook ervaring met het publiceren op andere platformen zoals Google Playstore maar evengoed met de productie en het design van analoge gezelschapsspellen.

 

GameBeest biedt een eigen platform aan met een aantal compacte modulaire games dat partners toelaat snel te experimenteren met zelfgekozen thema’s in serious games en gamebased methoden.

Een virtuele straat, pleintje of stad op maat van je project of traject? GameBeest gebruikt een eigen virtuele bouwdoos!

De arena biedt immers de mogelijkheid om een exclusieve 3D-omgeving te laten inrichten voor intern gebruik of de eigen doelgroep. Zo’n arena bevat dan een selectie van compacte games die op maat van een cursus groepstraject, een persoonlijk parcours of een participatieproces worden vormgegeven en ingericht. 

Verschillende extra modules zoals een rewarding systeem, gevisualiseerde data, virtueel gastenboek of moeilijkheidsgraden kunnen hierin worden geïntegreerd.

De arena is webbased maar kan evengoed gepubliceerd worden als een smartphone-app. Alle modules werken zowel met touchcontrols voor tablets en smartphones als voor touchpad of muis voor laptops of desktop computers.

 

Bestaat er een alternatief voor het schoorvoetend vragen aan je doelgroep om de zoveelste online enquêteformulier in te vullen?
GameBeest kan je bevraging bliksemsnel omtoveren in een digitale tool met een serie compacte games die effectief en intuïtief werken. De toegevoegde spelmechanieken bieden immers de meerwaarde om naar de dieper gelegen gevoelsmatige mentale leefwereld van de bevraagde af te zakken zonder dat de persoonlijke comfortzone op het spel staat.

Geef GameBeest een seintje als je graag wil proeven van een demo.

 

Kenmerkend aan games is dat ze inhaken op de intrinsieke motivatie van de speler door middel van allerlei spelmechanieken. En wie al doende en door een ervaring leert, onthoudt ook alles beter. Serious games zijn dus ideale game based methoden om mee aan de slag te gaan. 

Als organisatie, school, dienstverlening of bedrijf kan je serious games op verschillende manieren inzetten.
Zoek je naar een manier om op een leuke manier je doelgroep te informeren of te sensibiliseren over je aanbod, campagne of dienstverlening? Ontbreekt het je aan een aantrekkelijke methode om je klas- of jeugdgroep te laten reflecteren over een bepaald thema? Of heb je een veilige conversation starter nodig om het ijs te breken over een gevoelig onderwerp?

In een ander verleden bouwde GameBeest veel ervaring op wat betreft verschillende types gamedesign, spelmechanieken en daaraan gekoppelde leerervaringen betreft. Met een focus op compacte projecten en co-design kunnen de partners en de doelgroep op korte termijn een prototype uittesten.

 

Zoek je als school of educatieve uitgeverij naar een leuke diversificatie of digitalisering van leermethoden voor bepaalde kennisvakken zoals wiskunde, wetenschappen en talen? GameBeest ziet in de meeste droge lesmaterie leuk spelmateriaal en heeft ervaring met het schrijven van educatieve handleidingen en de koppeling van spelmethodes de leerdoelen.

 

Ver niet alle games eisen een grote vingerbehendigheid, snelle reflexen of competitieve scoresystemen. Zo bestaan er populaire games waar de speler een film- of stripverhaal beleeft via minimale maar toch leuke interacties en via bepaalde keuzes zelfs het verhaal stuurt. Kort of lang, kunstzinnig abstract of recht voor de raap, met professionele schrijvers en illustratoren in het netwerk van GameBeest is de sky the limit (en het budget uiteraard).

 

Serious games zijn multifunctionele instrumenten voor bewustwording, kennisuitbreiding en gedragsverandering.